Ангелоски: Во време на криза даночната реформа ќе биде дополнителен товар

Прашање е дали стопанството може да издржи дополнителен товар во овие кризни времиња- вели во разговор за ТВ 24 Трајан Ангелоски претседател на ССК.

Тој потврдрди она што вчера објави тв 24 дека во даночната реформа која вчера им ја презентирал мионистерот за финансии Бесими се планира да се плаќаат придонеси за договорите на дело, да се оданочат каматите на штедните влогови и да с еодложи прогресивниот данок.

Тој со порака до властите побрзо да се донесат антикризни мерки.