Андоновска: Аферата уништување инсулин со валиден рок продолжува, овој пат и со документи
Foto

Андоновска: Аферата уништување инсулин со валиден рок продолжува, овој пат и со документи

Владата и надлежните институции молчат дека постојат индиции дека се уништени 1,2 тони инсулин од  кои  половина тон биле со валиден рок – обвинуваат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Велат дека се работи за уништување на инсулин чиј рок истекува дури после половина година и чија вредност е 1,5 милиони евра, а претворањето на милионски вреден инсулин со валиден рок во отпад граѓаните повторно ќе треба да го плаќаат од свој џеб.

0 Коментари

Остави коментари