Аналитичарот Абил Бауш за ТВ 24: Ќе има постепена стабилизација на инфлацијата, но цените нема да се намалат

Проекциите на Народната банка за економскиот раст и инфлацијата се во рамки на очекуваното, ќе има постепена стабилизација но цените нема да се намалат - вели за ТВ 24 економскиот аналитичар Абил Бауш.

Во пресрет на ребалансот на буџетот оценува дека не е само кратењето на непродуктивните трошоци, туку владата терба да размислува и за капитални инвестиции.