Амнестија, аболиција или колективна амнезија
Foto

Амнестија, аболиција или колективна амнезија

Амнестија, аболиција или колективна амнезија. До кога превезот врз лицето на Јустиција ќе биде обоен со политичка боја? Ќе спречи ли најавениот ветинг во судството – реприза на скандалот „Рекет“ и некој нов гонач на криминал да заврши како гонет за криминал. Колку клопчето во СЈО, допрва може да одмота нови скандали. Дали жолтиот картон на релација Министерство за правда - судии ќе донесе и некое исклучување?

Во 24 анализа дебата за третата власт без чија независност и професионалност државата и не може да биде држава со Оливер Ристовски - заменик министер за правда и Тони Менкиноски - адвокат и претседател на правната комисија на ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари