Амандманската расправа за ребалансот на буџетот на комисијата за финансирање и буџет

Од вкупно 204 амандмани поденсени за ребаланс на буџетот - досега се разгледани помалку од 20.

Ова е шестиот од вкупно десет дена, кои се предвидени според деловникот за расправа во матичната комисија.

Пратениците од власта и опозицијата со меѓусебни обвинувања за тоа како владата го испланирала новиот ребалнсиран буџет.