Алпинист

Ренџерите Габриел „Гејб“ Вокер и Џеси Диган се испратени да ги спасат Хал Такер и неговата девојка Сара, откако Хал заглавува на врв во Карпестите планини во Колорадо. Сара загинува, а Хал го обвинува Гејб за смртта на Сара.

Осум месеци подоцна, Гејб се враќа во ренџерската станица да ја убеди Џеси да замине со него. Додека се таму, добиваат повик за помош од група заглавени алпинисти. Хал оди да ги лоцира алпинистите и Џеси може да го убеди Гејб да помогне. Кога ќе ги пронајдат планинарите, откриваат дека повикот за помош бил лажен и се заробени од безмилосната банда меѓународни крадци, предводена од психотичниот поранешен соработник на военото разузнавање Ерик Квален. Тие, заедно со агентот на американското Министерство за финансии Ричард Траверс, носат три куфери полни со нециркулирани банкноти во вредност од над 100 милиони долари.