Албанскиот јазик влегува во ЈО, изборот на ЈО за организиран криминал без „Бадинтер“
Foto

Албанскиот јазик влегува во ЈО, изборот на ЈО за организиран криминал без „Бадинтер“

Албанскиот јазик влегува во Јавното обвинителство. СДСМ и ДУИ се договорија и за нивните барања, потврдува за ТВ 24 висок валдин функционер.

Ќе се  намалата и условите за избор на јавни обвинители од редот на судите. Прифатено е барањето на ДУИ да се намали стажот од 15 на 10 години за кандидат за јавен обвинител.

Третото барање на Али Ахмети за „бадинтер“ не е  дел од законот, бидејќи како што брифира за ТВ 24 истиот функционер,  при избор на ЈО за организиран криминал ќе се бира со непосредно глсање на сите обвинители од државата.  од редот на сите обвинители со непосредно гласање , па не е можно да има „бадинтер“ што вели е многу логично.

0 Коментари

Остави коментари