Активен пожарот меѓу охридските села Вапила и Расино, изгаснати 20 пожари

Се уште е активен шумскиот пожар во планината меѓу охридските села Вапила и Расино.

Пожарот гори на три страни и се прават напори за негово обиколување, но поради тешкиот терен гасењето оди отежнато.

Во изминатото деноноќие 20 пожари се изгаснати - велат од Центарот за управување со кризи.