Ако нема датум за преговори со ЕУ, дали ќе има предвремени избори?
Foto

Ако нема датум за преговори со ЕУ, дали ќе има предвремени избори?

Ракавицата е фрлена – дали „султан“ партиите ќе прифатат радикална промена во изборниот модел? И намалување на бројот на пратеници? Отворени листи – како шанса за нов изглед на Парламентот кој би станал тоа што треба – бастион на демократијата и коректив на извршната власт. Најавениот попис – увертира за нови политички пазарања. Зошто опозициската ВМРО-ДПМНЕ најавува бојкот? Политичката сцена пред можни нови тектонски поместување – од Брисел се чека абер за датум за преговори со ЕУ – дали ќе го има? Ако нема датум, дали ќе има предвремени избори?

Дебатираат новинарите, аналитичари Љубомир Костовски, Исен Салиу, Љупчо Зиков и Наум Стоилковски - ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари