Ај не замарај!

Серијата комично го прикажува споделениот живот на три парови: млад човек кој штотуку го започнува животот под ист покрив, средовечен човек кој е во „криза на средовечните“ и зрел човек кој веќе 45 години дели добро и зло. Преку призмата на секоја двојка, гледачите на хумористичен начин ќе се сретнат со радостите и „маките“ од секојдневниот живот за двајца.

Пензионираната учителка Симка и пензионираниот полицаец Бата живеат заедно 45 години заедно под слоганот „кој сака, тој се тепа!“. Инаку, тие се најзрелиот пар.

Средовечна брачна двојка, Марина и Илија, го испраќаат синот од Белград да студира глума Нови Сад, и конечно го дочекуваат мигот кога ќе бидат сами.

најмладиот Боки, останува без работа и пари, па решава живее под истиот покрив со својата девојка Нина. На комичен начин, ги оживуваме нивните авантури.

Слаѓа и Мило се селат во станот на Нина и Боки како потстанари откако Боки заминува со Нина на Ибица да работи како диџеј. Мило е Црногорец, братучед на Бата од Голубовац, која доаѓа во Белград да студира право. Слаѓа е фризерка на славна клиентела и ја советува Марина Глишиќ, како да го добие она што го сака од Илија следејќи го нејзиниот пример. Таа останува бремена и почнува да живее заедно со Мило. Мило е вљубена во неа, но не и во идејата за брак.