Агелер: Пораката на сенаторот Марфи е јасна зошто треба уставните измени да се направат до крајот на годинава

Амбасадорката на САД, Анџела Агелер верува дека е јасна и важна пораката на американскиот сенатор Крис Марфи дека тешките одлуки за напредување во евро-атлантските интеграции треба да се направат до крајот на годинава.

Агелер, која денеска е во Кавадарци на отворениот ден организиран во рамките на вежбата „Брз одговор 23“, вели дека според неа сенаторот Марфи бил навистина јасен во неговата изјава.