Аферата Кејт Мекол

Кејт Меклин е врвен адвокат, но поради алкохолизам и караница со судијата, мора да оди на рехабилитација и да работи во непозната адвокатска канцеларија. Покрај тоа, таа исто така се бори за старателство на нејзината ќерка која живее со нејзиниот татко во Сиетл. Го добива случајот на Лејси Стабс, жена погрешно обвинета за убиство и жртва на силување од затворски чувар. Кејт, која никогаш не изгубила случај, со нејзиниот пријателк Бриџис, истражува и се чини дека наоѓа докази со кои се потврдува дека Лејси е невина. Или се подметнати?