Адвокатот на Марадона: Брзата помош возеше половина час, 12 часа мојот клиент остана без надзор од лекарите

Матијас Морла, адвокат на починатиот поранешен аргентински фудбалер Диего Марадона, ги критикуваше лекарите кои требаше да се грижат за неговиот клиент.

– Необјасниво е дека 12 часа мојот пријател не доби внимание и беше оставен без надзор од медицинскиот персонал кој требаше да го стори тоа. Брзата помош возела половина час. Ова е криминално идиотизам. Овој факт не треба да се занемари и ќе ве замолам да ја испитате работата до крај. Како што Диего ми рече: ти си мојот војник, постапувај без милост “, рече Морла, осврнувајќи се на извештајот за смртта на обвинителството на општината Сан-Исидро.

Марадона почина вчера на 60-годишна возраст од срцев удар.