58-мо издание на Струшките вечери на поезијата
Foto

58-мо издание на Струшките вечери на поезијата

Денеска започнува 58-то издание на Струшките вечери на позезијата. 32-ца странски и 30 домашни поети ќе бидат дел од овогодинашната програма.

32-ца странски и 30 домашни поети ќе ја претстават својата поезија до 26-ти август како дел од програмата. Овогодинешна добитничка на Златен венец е романската поетеса Ана Бландиана која утрово по традиција засади дрвце во паркот на поезијата. Изрази огромно задоволство што е овогодишен лауреат и што е дел од оваа реномирана манифестација.

0 Коментари

Остави коментари