42 годишниот битолчанец кој наместо вода во кафуле испил корозивно средство е во стабилна здравствена состојба

42 годишниот битолчанец на кој пред пет дена наместо вода му било дадено корозивно средство во угостителски објект во Битола, во моментов е во добра здравствена состојба, но со големи оштетувања на дигестивниот тракт-потврдуваат од Клиниката за токсикологија.

Додека пак за случајот со шестгодишната почината пациентка од Битола се уште се чекаат резултатите од обдукцијата.

Во меѓувреме се прави рапит на лица-велат надлежните. опозициската ВРМО ДПМНЕ бара итно разрешување на случајот.