30-дневен притвор за шверцерот на злато и цариникот

30 дена затвор добија 32 годишниот  шверцер  на злато и цариникот кои вчера се обидоа да протнат преку царинската линија 43 килограми злато вредно над 2 милиони евра.

Веста за шверцот со златен накит кој го обелодени царинската управа осамна на првите страници од регионалните медиуми.