25 минути: Пратениците земаат дневници и патни трошоци, но колку работат?

Емисијата 25 минути оваа недела за македонските пратеници без отчет за привилегиите. Љубица Спасова од СДСМ и Јадранка Поцкова од ВМРО пратенички со кои разговаравме одбиваат да ги објаснат трошоците и велат дека новинарите ги напаѓаат објавувајќи ги податоците за патни трошоци и дневници, а се тоа им следува по закон. Но, некои од нив воопшто не земаат збор на собраниската говорница или едвај еднаш, двапати ги видела јавноста. Што вели Талат Џафери?