“25 минути”: Пирамидална штедилница под истрага се уште оперира во Македонија

Истражување на емисијата 25 минути, за фирмата Лајонес, која прерасна во My world или Мој свет. Фирмата во многу земји во светот е под истраги и судски пресуди за измами како пирамидална штедилница со Понзи шема. Оваа фирма оперира со години во Македонија, иако во државава се водат судски процеси, измамени граѓани со години бараат судска правда.