25 минути - Колку се безбедни храната и водата?

Дали јадеме безбедна  храна и пиеме чиста вода? За емисијата 25 минути говорат др. Зоран Божиновски, Еко Био Линк - ЕБЛ Скопје, како и директорот на Агенцијата за храна и ветерина одговара на обвинувањата на опозицијата, дали има тешки метали и недозволиви пестициди во храната и колку арсен е дозволен дневно во водата, и Цветан Трипуноски од ВМРО-ДПМНЕ.