24 Тренд анализа - Дали најавените кадровски и квалитативни промени ќе бидат значајни?
Foto

24 Тренд анализа - Дали најавените кадровски и квалитативни промени ќе бидат значајни?

Пендаровски се сретна со европратеникот Жбиогар и најави реформи во Агенцијата за разунавање. На инаугурацијата на Пендаровски не присуствуваа претседателите на двете најголеми партии Заев и Мицкоски. Со назначувањето на Пендаровски  се очекува деблокада на процесите на релација извршна власт, претседател, законодавна власт, но се поставува прашањето дали сето ова ќе се случи со избегнување на употреба и злоупотреба на концентрацијата на власт на владејачкото мнозинство. Во очекување на датумот за преговори  со ЕУ се поставува уште едно прашање, дали најавените кадровски и квалитативни промени во редовите на извршната власт, ќе се спроведат и ќе бидат значајни.

Гости се: Павле Богоески независен пратеник, Панчо Минов пратеник - „ГРОМ“ и Фадил Зендели, пратеник - движење „БЕСА“

0 Коментари

Остави коментари