24 Тренд анализа - Чија влада побрзо би обезбедила членство на Македонија во НАТО и ЕУ?
Foto

24 Тренд анализа - Чија влада побрзо би обезбедила членство на Македонија во НАТО и ЕУ?

Ден по распуштање на Собранието. Прва анкета што го опипува пулсот на гласачите. Високи 44% од анкетираните не веруваат на ниту една влада дека може да го намали криминалот и корупцијата. Заев или Мицкоски, кој од нив, според анкетираните би бил подобар премиер? На СДСМ или на ВМРО-ДПМНЕ? Чија влада побрзо би обезбедила членство на Македонија во НАТО и ЕУ? Државната изборна комисија го скрои роковникот. Официјалната кампања почнува на 23 март. Неофицијалната во полн ек. Денска владејачката СДСМ на марш. Опозицонерот Мицкоски бара дебатно соочување со Заев. Анкетите ќе мерат, граѓаните ќе пресечат. Предвремени парламентрани избори 12 април.

Во Тренд анализа дебатираат Владимир Божиновски од Институтот за политички истражувања, Никола Спасов од Агенцијата за испитување на јавното мислење „Рејтинг“ и професорите Мерсел Билали и Самоил Малчевски од реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари