24 Отворено - Кои се поигрува со судбините на луѓето кои ја чекаа амнестијата?

Предлог - законот за амнестија не ги мина собраниските филтри. Кои се поигрува со судбините на луѓето кои ја чекаа оваа амнестија и дали ова сценарио креира амбиент за посилна политичка битка во предвестието на процесот на уставни измени и процесот на предизборието. Со 66 гласа за, против 15 и 3 воздржани, Собранието не го прифати предлогот по скратена постапка да се донесе овој закон. Министерот за правда Кренар Лога претходно овој акт го бранеше со пренатрупаноста во затворите, на пратениците пред седницата им подели фотографии од затворските услови. Зошто СДСМ се предомисли?

Гости се Дарко Каевски од СДСМ, Александар Вељаноски од ВМРО-ДПМНЕ и Халил Снопче од Алијанса за Албанците.