24 отворено - Ќе го издржат ли граѓаните ценовниот шок од поскапувањата?

Во очекување на утрешната одлука, каква цена на струјата ќе добиеме, блок тарифите како спас или дополнителен удар за граѓаните. Праведна цена или цена што ке ги казни сите што се греат на топлински пумпи и инвертери? Македонија доцни со фотоволтаиците, дали сега тие може да значат делумен спас од енергетската криза? Среде жешко лето, во очекување на пеколната зима, ќе го издржат ли граѓаните ценовниот шок од поскапувањата?

Во 24 отворено, со универзитетските професори Рубин Талевски и Даниела Мамучевска и Зоран Митрески стопанственик.