24 Отворено - Каков одговор на сите отворени прашања ќе даде буџетот за идната година?

Во завршницата на 2022 година влегуваме со предлог буџет од 5, 2 милијарди евра трошоци со 4, 5 милијарди евра приходи, и буџетски дефицит од речиси 700 милиони евра. Во годината обременета со кризи редици за субвенции, помош, зголемувања на плати додека инфлацијата оди нагоре со галопирачко темпо. Каков одговор на сите отворени прашања ќе даде буџетот за идната година?

На оваа тема во 24 Отворено со Фили Николовски заменик министер за финансии, Гордана Димитриеска Кочоска од ВМРО-ДПМНЕ, Владанка Трајковска од Организацијата на работодавачи и Дарко Димовски од Сојузот на синдикати на Македонија.