24 Отворено - Интервју со Панче Тошковски

Кохабитација во тешки моменти за граѓаните, половина Македонија е во карантин, а нашинци се заробени во странство. Во услови на преодна влада, наеднаш проблемот се префрли во министерството за внатрешни работи, кое има напластени проблеми за решавање. Ќе се отвораат и нови пунктови но има ли воопшто кој да ги сервисира граѓаните за да стасаат до патна исправа? Законот веке функционира на граничните премини кон грција, а останатите соседни држави се уште замижуваат на едно око? Но, до кога? И додека бавно се решава овој пролем пред македонија се исправени низа политички предизвици кои треба да ја трасираат траекторијата на идниот македонски пат?

Панче Тошковски вечерва на овие теми гостин во 24 анализа.