24 Отворено - Интервју со министерот за финансии Фатмир Бесими

662 милиони евра назад кон граѓаните, избалансирани или предизборно проектирани мерки кои ќе опфатат, досега најголема група на граѓани. Во распределбата на буџетот и оджливоста за идната година дали оваа сума ке значи нови задолжувања, колкуе продуктивна целата оваа операција во време кога сите бараат поголеми плати, а бизнисот посилна поддршка. Во ек на политичко крешчендо што се креира во пресрет на идната техничка влада, економијата се рефлектира како шаховска табла за креирање и на идните политички потези на македонската сцена.

Во 24 Отворено, интервју со министерот за финансии Фатмир Бесими.