24 Отворено - Битка против корупцијата и неселективна правда

Нема правда нема мир, е познатиот слоган на шарената револуција и граѓаните со кои во 2017 та година со многу надеж требаше да почне демонтирање на селективната правда и партизираното судство. Во 2024та, констатцијата е дека нема ни правда ни мир, туку само изгубена надеж во инсттитуциите со доверба која се мери со бројки на статистичка грешка. Перцепцијата ја надополнија девастираниот судски совет и одлуките кои беа на граница на невозможното со сомнежи за купени пресуди верификувани од највисоките судски инстанци. Како понатаму во битката со корупцијата. Како до неселективна правда која нема да донесе ново чувство на нерамноправност и апатија.

Гости се Вера Коцо судија, Владимир Туфегџич, адвокат и поранешен судија и Башким Селмани уиверзитетски професор.