24 анализа - Зошто власта не ги имплементира препораките на ЕУ за корупција и судство?

Зошто власта не ги имплементира препораките на ЕУ за корупција и судство? Кои се решенијата, каков пресврт треба да се случи?
 
Дебатираат Биљана Ивановска од Антикорупциска комисија, Герман Филков од Центарот за граѓански комуникации, Ивана Петковска од Коалицијата за правично судење и Тона Карева од Хелсиншкиот комитет.