24 анализа - Зошто не може да се откријат креаторите на лажните дојави за бомби?

Дојави за бомби во училиштата и институции сеат паника и страв кај граѓаните. Властите креваат раменици - речиси е невозможно да се открие кој тоа речиси два и пол месеци сее страв во земјата. Но дали тоа точно?

На оваа тема во вечерашката емисија 24 анализа разговаравме со Орце Симов, универзитетски професор по информатички науки, Фросина Ременски професорка од Факултетот за безбедност и Благоја Марковски, воен аналитичар.