24 Анализа: Судирот меѓу Москва и Киев влегува во фаза на заплет од која се уште не може да се види конечниот победник

Судирот меѓу Москва и Киев влегува во фаза на заплет од која се уште не може да се види конечниот победник. Заканите на Путин во ек на украинската контра офанзива се ново предупредување за светот. Што понатаму и што може да се очекува: