24 анализа - Што прави Владата за да ја намали корупцијата?

Ситуацијата со корупцијата е катастрофална. Забелешките на американската амбасадорка Ангела Агелер и американскиот тим за санкции ја алармираа Владата, која еднакво загрижено ја констатира корупцијата. Но, што сторила Владата за да ја намали барем малку таа корупција? 

Дебата помеѓу вицепремиерката за добро владеење Славица Грковска, претседателката на Антикорупциската комисиjа Билјана Ивановска и програмската директорка на Центарот за граѓански комуникации Сабина Факиќ.