24 анализа - Што може да се очекува на претседателските и парламентарните избори?

Во најава на предизборната кампањата што почнува во четврток новите коалиции најавуваат жестока битка за секој глас. ВМРО-ДПМНЕ го окрупни своето друштво со неколку партии на поранешниот блок на СДСМ, ДУИ прв пат во коалиција со партии од други етникуми се обидува да го спречи налетот на албанската опозиција, а СДСМ ги консолидираше редовите со традиционалните партнери што одамна ги имаше во ЛДП, НСДП, ДОМ и ВМРО Народна партија. Што може да се очекува на претседателските и парламентарните избори?

Дебата на универзитетскиот професот Мерсел Биљали и Зоран Димитровски од Демократскиот сојуз.