24 анализа - Што донесе извештајот на Стејт Департменот за човекови права за Македонија?

Последниот извештај на Стејт Департменот за човекови права за Македонија полн со осуди и критики за корупција, за судство, напади врз новинари, неказнивост и тортури низ затворите. Сериозни извештаи за инволвираност на фукционери во корупција, владата е најголем вработувач, невладините говорат за доминантна улога на владата во економијата.

Гости се Санела Шкријељ од СДСМ, Марија Митева од ВМРО-ДПМНЕ, политичкиот аналитичар Влатко Арсовски и новинарот Џелал Незири.