24 АНАЛИЗА - Предизборни превирања во Алијанса на Албанците

Предизборни превирања во Алијанса на Албанците. Партијата која се оценуваше како одлучувачка за предизборни и поизборни коалиции, се соочува со поделба. Партиите ги прават финалните внатрепартиски анкети. Се пребројуваат гласови за коалициско мнозинство за формирање на влада. Ќе бидат ли изборите референдум за или против европската иднина или тоа ќе биде само сценарио за заплашување на и така апатичното гласачко тело?

Дебата на Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ, Арта Билали од ДУИ и Горан Мисовски, претседател на НСДП.