24 анализа - Официјалната изборна кампања се уште не е почната, неофицијалната е во полн ек

Официјално има седум претседателски номинации за прв пат во историјата, седум имиња ки треба да бидат потврдени од ДИК до крајот на неделата. Официјалната кампања се уште не е почната, неофицијалната е во полн ек. Антикорупциска излегува со препоради до функционерите како да постапуваат, за да е ги злоупотребуваат државните ресурси за партиски агенди.

За изборните и постизборните комбинации политичка дебата со поранешните амбасадори Марјан Ѓорчев, Нано Ружин и Лазар Еленовски.