24 анализа - Колку резултатите од претседателските избори на 24 април ќе го предодредат и победникот на 8 мај?

Карваните тргнаа, кандидатите се смешкаат од билбордите, ветувањата се накитени. Сите ветуваат позитивна кампања и сите не пропуштаат уште на старт да направат по некој фаул кон противникот. Што може да очекуваат граѓаните од овие избори? Ќе бидат ли само увертира за парламентарните? Многу кандидати, ќе има ли и многу пазарење пред вториот круг? Колку резултатите од претседателските избори на 24 април ќе го предодредат и победникот на 8 мај?
 
Во 24 анализа го анализираме стартот на кампањата и првичните пораки на кандидатите за претседател со Ненад Марковиќ универзитетски професор и Ивица Боцевски поранешен вицепремиер за евроинтеграции.