24 анализа - Која ќе биде цената на економијата што ќе треба да ја плати новата влада?

Во постизборието, се лиферуваат првите мега економски ветувања. Инвестициски бум, заем од 1 милијарда евра, инвестиција во енергетика, 5000 денари за пензионерите. Што ова ова, може да се очекува од владата во првите 100 дена и која ќе биде цената што треба да ја плати вкупната економија.

Гости се проф. Борче Треневски, Павле Гацов даночен експерт и Ромео Костадинов, потпретседател на ССК.