24 анализа - Кој доби, а кој загуби со прегласувањето за парламентарните избори?

Во 19 часот официјално се затворија седумте избирачки места во изборните единици 5 и 6 каде што денеска се прегласува за парламентарните избори. Според последните ажурирани податоци на Државната изборна комисија (ДИК), излезеноста на седумте избирачки места до 18:30 часот е 55,10 проценти.

Гости се политичките аналитичари Иво Разнгеловиќ, Сафет Бишевац, Благоја Атанасоски и новинарот во Коха Џенур Исеини.