24 анализа - Кои од ветувања на изборите се остварливи, а кои се на линија на предизборен популизам?

Кампањата за парламентарните избори официјално ќе започне  на 18ти април. Партиите се уште тактизираат со објавување на деталните програми, со кои ќе настапат на парламентарните избори. Ги лиферуваат првите ветувања како што се новите вработувања, капиталните инвестиции во неколку милијарди евра, повисоки пензии, просеќни плати повисоки од 1000 евра. Што од тие ветувања се остварливи, а што е на линија на предоборен популизам?

Гости се професорите Ванчо Узунов, Дарко Лазаров и Никола Поповски.