24 анализа - Каква Македонија сакаме и каква Македонија ќе добиеме по изборите?

Кампањата за претседателските избори е во полн ек. Партиите и кандидатите се растрчани низ Македонија, а во етерот низ различни наративи провејуваат судири меѓу политичките опоненти на сите полиња. Преку уставните измени и економијата до новинарските слободи и аферите. очетокот на изборната трка навестува дека тензијата допрва ќе зоврива. Каква Македонија сакаме и каква Македонија ќе добиеме по изборите зависи од граѓаните.

Гости се Александар Кржаловски директор на МЦМС и политичкиот аналитичар Бесим Небиу.