24 анализа - Како во ваква ситуацијата власта планира да стигне до 80 гласа за промена на Уставот?

Собранието центар на политичкиот свет. Опозиционерите со "тешка артилерија" и блокади откако собранискиот спикер ја отфрли иницијативата за референдум. Како ќе функционира законодавниот дом ?

Ќе успее ли власта која многу често кубури и со кворум да се спротистави на блокадата или пак ќе се избори ќе бидат неминовни? Дали иницијативата на "Левица" ќе ја доживее истата судбина на ВМРО-ДПМНЕ? Како во ваква ситуацијата власта планира да стигне до 80 гласа за промена на Уставот?

Во 24 Анализа пратеничка дебата за (не) функционалноста на Собранието со Арта Биљали Зендели ДУИ, Фадил Зендели БЕСА, Мартин Костовски СДСМ и Миле Лефков ВМРО-ДПМНЕ.