24 анализа - Како ќе заврши изборната трка секој против секого?

Заедничките претседателски и парламентарни избори ја закомплицираа политичката сцена во Македонија до точка на вриење. Партиските интереси ги ставија настрана коалициите и можните заеднички кандидати и ја направија трката секој против секого. Европскиот фронт на кој се надеваа СДСМ, ДУИ и некогашна Алијанса, сега е во доменот на теорија, што сака да го искористи на најдобар можен начин за нив ВМРО-ДПМНЕ. Неизвесноста на битката во албанскиот политички блок навестува дека ќе биде неизвесно до самиот крај. Како од се ова да победи Македонија?

Гости се поранешниот дипломат Марјан Ѓорчев и аналитичарите Бесим Небиу и Благојче Атанасовски.