24 анализа - Како ќе се постават министрите и замениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ?

Талат Џафери на чело на техничка влада, првиот премиер Албанец. Владејачката ДУИ го прослави триумфално. Техничка влада до 8 мај. Како ќе се постават министрите и замениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ? Владејачкиот фронт со реторика - изборите ќе бидат изјаснување за или против Европската унија.

Политичка дебата со Јован Деспотовски од СДСМ, Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ и аналитичарот Алберт Муслиу.