24 анализа - И пресуди ли политиката на правната држава?

Политичка војна врз грбот на правдата. Закон за амнестија со кој од затвор ќе излезат осуденици во „Монструм“, а според министерот за правда не се исклучува да се најде и некое од лицата осудени за 27 април, но не за тероризам. Од една страна се амнестираат затвореници меѓу кои и за учество во ИСИС, од друга со измените на КЗ се спасија функционерите. Зошто Владата која се колне во Европа и пука на правдата во глава? И пресуди ли политиката на правната држава?

Анализираата адвокатите Асмир Алиспахиќ  и Ружица Николовска и поранешниот министер за правда Туше Гошев.