24 анализа - Дали седнувањето на маса на лидерскиот двоец, ја однесе македонија поблиску до уставји измени?

Дали седнувањето на маса на лидерскиот двоец, ја однесе македонија поблиску до уставји измени? Колку тврдото „НЕ“ на Мицкоски почна да се топи? Дали Димитар Ковачевски го искористи планот за широка влада, на Зоран Заев, на кој толку му се противеше? Му постави ли Али Ахмети стапица на првиот функционер, во кој Мицкоски се заглави? Колку меѓународниот фактор ќе го подготви пакетот и постави сцената за уставни измени веднаш со некакви гаранции? Дали одложеното важење на уставни измени е возможно кога преговарачката рамка обврзува „Буагри во устав“ пред отварањето на првото поглавје? Колку Македонија е поблиску до уставни измени или до избори?

Анализираат Владимир Божиновски политички аналитичар и новинарите Борјан Јовановски и Насер Селмани.