24 анализа - Дали Ковачевски ќе ги прифати сите бугарски барања?

Дали Ковачевски ќе ги прифати сите бугарски барања? Како спорот со Бугарија влезе во Преговарачката рамка, иако македонските политичари тврде дека нема да бидат дел. Тука се и историските прашања, кои се дел од идентитетот. Меѓусебни обвинувања на релација Бујар Османи и неговиот претходник Никола Димитров.
 
Гости во 24 анализа Никола Димитров, Огнен Вангелов, член на историската комисија и Исмет Рамадани советник на премиерот Ковачевски за европски интеграции.