24 анализа - Дали е можна стабилна влада во Софија која конечно ќе биде партнер на Македонија?

Бугарија пред избори, Македонија среде дипломатска офанзива со единствена порака - уставни измени. Дали е можна стабилна влада во Софија која конечно ќе биде партнер на Македонија? Како Македонија ќе ја дочека следната изборна година?

Гости се Васко Наумовски поранешен вицепремиер за евроинтеграции, Ненад Марковиќ универзитетски професор и Сефер Селими политички анаитичар и директор на Демократската лабораторија.