24 анализа - Бугарија со блокд кон европскиот пат, се препречува ли уште една брана од соседите?
Foto

24 анализа - Бугарија со блокд кон европскиот пат, се препречува ли уште една брана од соседите?

Македонија е умерено подготвена за да ги почне преговорите за членство со Европската Унија. Тоа за владата е добра оценка, но забелешките кажуваат поинаква приказна. Широко распространетата корупција, потребни се реформи во судството и јавната администрација. Бугарија тврди дека е решена да не блокира на европскиот пат, се препречува ли уште една брана од соседите?

 

Дебата со министерот за надворешни работи Бујар Османи.

0 Коментари

Остави коментари