133 производители на храна ќе добијат грантови до 10.000 евра

Денес министерот Николовски ќе ги додели 133 договори за грант поддршка до 10.000 евра за набавка на опрема за производство, на малите производители на храна од неживотинско потекло.

Настанот ќе се одржи во хотел Белви со почеток од 10:00 часот.

На настанот свое обраќање ќе има министерот Љупчо Николовски, а пред почетокот на настанот изјава за медиумите ќе дадат министерот Љупчо Николовски и Горан Димовски, тим лидер во IME - Increasing Market Employability Programme.