Новинар: Ангел Димовски

Цените на јагнешкото се зголемија и имаат нагорна тенденција

Телевизија 24 направи обиколка по дел од месарите. Можевме да забележиме дека во сите има јагнешко месо. Интересот засега не е голем за кујпување на јагнешките меса ...

Никако да се намали бројот на децата питачи во Македонија - последнава година тенденција на пораст

Алармантна е состојбата со децата питачи во Макеедонија, констатира народниот правобранител. Податоците кои ги има инстистуцијата говорат дека децата повеќе ...

Променливото време, опасно по здравјето

Топлото време и сончевите денови ќе завршат, во среда следува нагло намалување на температурите, потврдуваат метеролозите од Управа за хидрометеоролошки работи ...

Модерна или веќе видена кампања?

Современа или веќе видена кампања. После неколку дена по стартот на изборите се сумираат првите впечатоци, што мислат граѓаните за пораките на политичарите, ...

Расте интересот за онлајн пазарење

Лани македноските граѓани потрошиле речиси 650 милиони евра купувајќи во онлајн продавници. Податоците на асоцијацијата на е трговија на Македонија покажуваа дека ...

Светски ден на Ромите - битката за рамноправност се уште трае

Пристап до квалитетна инфраструктура до елементарни услови за работа, ова се и натаму најгорливите проблеми со кои се соочуваат дел од ромската популација во ...

Истражување: 75 отсто од анализирани примероци на храна имаат штетни материи

Меѓународните организации за храна направиле истражување кое покажува дека 75отсто од промероците кои ги тестирале содржеле штетни материи. Најмогу од храната се ...

Анкета граѓани: Што очекуваат од кампањата и кандидатите?

Каква изборна кампања ќе следи, дали седумтенима кандидати за претседател ќе успеат да ги убедат граѓаните со своите ветувања, што ќе биде пресудно за нивниот ...

Голем пораз на Ердоган на локалните избори во Турција

Реџеп Таир Ердоган го доживеа најголемиот изборен пораз, прв пат по четвртина век кариера. Неговата партија АКП изгуби во големи градови Инстанбул, Анкара, Измир, ...

Пожар во националниот парк Шар планина

Голема површина на букова шума и пасишта се уништени од шумскиот пожар кој што вчера избувна на шар планинското подрачје, по што штетите се големи. Локализирани се ...